Bułeczki z patelni z pastą rybną
Mam mały poślizg i prezentuję danie z piątku. Ale zapewniam że jest pyszne:D. Od wczoraj pałaszuję warzywka i czuję się bosko:D
Od samego rana w piątek byłam pełna energii.
Kawka, woda no i pyszne bułeczki z patelni z pastą z serkiem twarogowym i wędzoną makrelą sprawiły że miałam na prawdę udany dzień.
A o to co do nich potrzebujemy:
bułeczki:
1 jajko
3 łyżki otrąb: 2 owsianych, 1 pszennych
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
szczypta soli
pasta:
serek twarogowy 0%
makrela wędzona
pieprz
Przygotowanie bułeczki:
Do jednej miseczki wsypujemy otręby. Oddzielamy białko od żółtka. Białko przelewamy do jednej miseczki a żółtko do miseczki z otrębami. Do białka dodajemy szczyptę soli i ubijamy ile się da.
Przygotowanie bułeczki:
Do jednej miseczki wsypujemy otręby. Oddzielamy białko od żółtka. Białko przelewamy do jednej miseczki a żółtko do miseczki z otrębami. Do białka dodajemy szczyptę soli i ubijamy ile się da.
Gdy ubijemy już białko dodajemy do niego skrobię i delikatnie mieszamy. Potem dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę.
Na rozgrzany teflon kładziemy masę formując kopczyki w kształcie bułeczek. Prażymy pod przykryciem i potem przekręcamy na drugą stronę.
I to by było na tyle.
Masa:
Łączymy serek z podrobioną makrelą, przyprawiamy i wuala:D.
Smacznego :D
Robiłam kiedyś takie, są pyszne :)
OdpowiedzUsuń