niedziela, 11 listopada 2012

Bułeczki z patelni z pastą rybną

Mam mały poślizg i prezentuję danie z piątku. Ale zapewniam że jest pyszne:D. Od wczoraj pałaszuję warzywka i czuję się bosko:D
Od samego rana w piątek byłam pełna energii.
Kawka, woda no i pyszne bułeczki z patelni z pastą z serkiem twarogowym i wędzoną makrelą sprawiły że miałam na prawdę udany dzień.

A o to co do nich potrzebujemy:

bułeczki:
1 jajko
3 łyżki otrąb: 2 owsianych, 1 pszennych
1 łyżka skrobi ziemniaczanej
szczypta soli

pasta:
serek twarogowy 0%
makrela wędzona
pieprz

Przygotowanie bułeczki:

Do jednej miseczki wsypujemy otręby. Oddzielamy białko od żółtka. Białko przelewamy do jednej miseczki a żółtko do miseczki z otrębami. Do białka dodajemy szczyptę soli i ubijamy ile się da.
Gdy ubijemy już białko dodajemy do niego skrobię i delikatnie mieszamy. Potem dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę.
Na rozgrzany teflon kładziemy masę formując kopczyki w kształcie bułeczek. Prażymy pod przykryciem i potem przekręcamy na drugą stronę. 
I to by było na tyle.

Masa:
Łączymy serek z podrobioną makrelą, przyprawiamy i wuala:D.











Smacznego :D

1 komentarz: