czwartek, 15 listopada 2012

Bakłażan z piekarnika

Czuję i widzę, że ciało mi się zmienia.
Widać pierwsze efekty. Rzeczy które były obcisłe przestały takie być a niektóre zaczynają być wręcz luźne. 
Czekam z niecierpliwością na dzień kiedy będzie płaski brzuszek i będę mogła zacząć ćwiczyć aby troszkę popracować na mięśniami.

Tymczasem troszkę kombinuję z jedzonkiem.

Ostatnio na obiad zrobiłam pysznego bakłażana.
Bardzo polecam bo było to przesmaczne i pożywne jedzonko. Mój mąż nawet się dołączył:D.

A to co potrzebujemy:
2 bakłażany
2 małe cebule
2 pomidorki
1 opakowanie krewetek
w finalnej wersji dodałam jeszcze 2 łyżki chudego sereka twarogowego



Przygotowanie:

Kroimy bakłażany na pół 


Wydrążamy środek kroimy na kawałki. Dokrajamy pomidory i cebulę i dusimy na patelni ( bez tłuszczu ) aż wszystko zmięknie.


Dodajemy serek i krewetki i mieszamy.
Nakładamy farsz do bakłażanów i wkładamy do piekarnika na 25-30 min. 






Wykładamy z piekarnika i zjadamy ciepłe:D





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz